Vierailuja:

perjantai 16. syyskuuta 2016

Suomalais-ugrilainen opiskelijakonferenssi IFUSCO Helsingissä!

Perinteikäs suomalais-ugrilaisten opiskelijoiden kansainvälinen konferenssi IFUSCO järjestetään Helsingissä tällä viikolla (16.-18.9.). Ohjelma alkoi jo torstaina 15.9. Tampereen yliopiston opiskelijoiden udmurtinkielisellä teatteriesityksellä "Metsän koulussa", ja varsinainen konferenssiohjelma alkaa perjantaina klo 9. Suurin osa ohjelmasta pidetään Mannerheim-salissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 A). Konferenssin tarkka ohjelma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/172866109783704/

Konferenssin järjestävät helsinkiläiset ja turkulaiset fennougristiikan opiskelijat ja jatko-opiskelijat. Myös monia Sukukansojen ystävien aktiiveja on mukana järjestelyissä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, joten kaikkien suomalais-ugrilaisista kielistä kiinnostuneiden kannattaa tulla seuraamaan esitelmiä ja tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin suomalais-ugrilaisen maailman eri kolkista.

Tämänkertainen IFUSCO järjestetään tavallista hankalampien olosuhteiden keskellä. Jokavuotinen konferenssi järjestetään aina eri maassa, ja vuoden 2016 konferenssi piti järjestää Hansi-Mansijskissa Siperiassa. Konferenssi jouduttiin kuitenkiin perumaan ja siirtämään Helsinkiin pika-aikataululla. Tarkkoja syitä perumiselle ei tiedetä, mutta IFUSCO on vain osa sitä peruttujen suomalais-ugrilaisten tapahtumien ketjua, joka Venäjän federaatiossa on viime vuosina muodostunut. Syystä tai toisesta on Venäjä tiukentamassa otettaan vähemmistökielistä entisestään, ja IFUSCOn kaltaiset epäpoliittiset tapahtumat ja niiden osanottajat ovat kärsijöiden joukossa.

Olosuhteisiin nähden vuoden 2016 IFUSCOn järjestelyt ovat onnistuneet hyvin, ja konferenssiin saapuu n. 60 vierasta mm. Virosta, Unkarista, Puolasta, Suomen eri yliopistoista ja, onneksi, myös Venäjän suomalais-ugrilaisilta alueilta.

Tähän blogiin on luvassa tarkempia kuulumisia IFUSCOsta, pysykää kuulolla!

1 kommentti:

  1. Tähänkin olisi ollut erittäin mielenkiintoista osallistua yhdistyksen jäsenenä, ja tuoda mahdollisesti kavereitakin paikalle. Mutta - koska en asu Uudellamaalla, niin tieto tapahtumasta olisi voinut tulla aikaisemmin, esimerkiksi jo kesän lopulla!

    VastaaPoista